DOSABSİAD Başkanı Çevikel:

Ekonomi 03.12.2020 - 10:46, Güncelleme: 06.12.2020 - 14:38
 

DOSABSİAD Başkanı Çevikel:

Salgın sürecinde ikinci pik dönemi ile alınan tedbirler kapsamında askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş insanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Bu süreci birlik olursak en iyi, en az hasarla tamamlarız. Bunun için de merkezi bütçeden işletmelerimize hibe desteğinin verilmesi gerektiği düşüncesini paylaşıyoruz" dedi.

Salgın sürecinde ikinci pik dönemi ile alınan tedbirler kapsamında askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş insanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Bu süreci birlik olursak en iyi, en az hasarla tamamlarız. Bunun için de merkezi bütçeden işletmelerimize hibe desteğinin verilmesi gerektiği düşüncesini paylaşıyoruz" dedi Koronavirüs'ün yeniden pik yapması ile birlikte alınan tedbirlerin özellikle faaliyetleri askıya alınan sektörleri zor duruma soktuğunu  belirten Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş insanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Pandeminin Türkiye'de de görülmesinin ardından AVM, demir-çelik, otomotiv, lojistik-ulaşım, sinema-tiyatro, konaklama, yiyecek-içecek, tekstil-konfeksiyon ve etkinlik-organizasyon sektörleri için muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primleri Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinin 6’şar ay ertelenmesi, konaklama vergisinin de Kasım ayına kadar uygulanmaması, nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi, anapara ve faiz ödemelerinin asgari 3 ay ötelenmesini ve gerekli durumlarda ilave finans desteği sağlanması, ihracatçı firmalara stok finansmanı desteği verilmesi ve esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi, asgari ücret desteğinin devam etmesi gibi önlemler alınmıştı. Fakat şimdi ikinci kez yaşanan kısıtlamalar ve üzerine ertelenmiş vergi, muhtasar ve SGK ödemeleri ile alınan kredilerin ödemeleri başladı. Bu da toparlanamayan işletmeleri içinden çıkılmaz bir duruma soktu" dedi. Rekabetçi bir Türkiye için hibe desteği gelmeli Özellikle salgın sürecinde ikinci pik dönemi ile alınan tedbirler kapsamında askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Çevikel, "Bu süreci birlik olursak en iyi, en az hasarla tamamlarız. Bunun için de merkezi bütçeden işletmelerimize hibe desteğinin verilmesi gerektiği düşüncesini paylaşıyoruz. Pandemi sürecinden sonra daha rekabetçi bir Türkiye için bu kesimlerin yanında olmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.
Salgın sürecinde ikinci pik dönemi ile alınan tedbirler kapsamında askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş insanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Bu süreci birlik olursak en iyi, en az hasarla tamamlarız. Bunun için de merkezi bütçeden işletmelerimize hibe desteğinin verilmesi gerektiği düşüncesini paylaşıyoruz" dedi.

Salgın sürecinde ikinci pik dönemi ile alınan tedbirler kapsamında askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş insanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Bu süreci birlik olursak en iyi, en az hasarla tamamlarız. Bunun için de merkezi bütçeden işletmelerimize hibe desteğinin verilmesi gerektiği düşüncesini paylaşıyoruz" dedi

Koronavirüs'ün yeniden pik yapması ile birlikte alınan tedbirlerin özellikle faaliyetleri askıya alınan sektörleri zor duruma soktuğunu  belirten Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş insanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Pandeminin Türkiye'de de görülmesinin ardından AVM, demir-çelik, otomotiv, lojistik-ulaşım, sinema-tiyatro, konaklama, yiyecek-içecek, tekstil-konfeksiyon ve etkinlik-organizasyon sektörleri için muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primleri Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinin 6’şar ay ertelenmesi, konaklama vergisinin de Kasım ayına kadar uygulanmaması, nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi, anapara ve faiz ödemelerinin asgari 3 ay ötelenmesini ve gerekli durumlarda ilave finans desteği sağlanması, ihracatçı firmalara stok finansmanı desteği verilmesi ve esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi, asgari ücret desteğinin devam etmesi gibi önlemler alınmıştı. Fakat şimdi ikinci kez yaşanan kısıtlamalar ve üzerine ertelenmiş vergi, muhtasar ve SGK ödemeleri ile alınan kredilerin ödemeleri başladı. Bu da toparlanamayan işletmeleri içinden çıkılmaz bir duruma soktu" dedi.

Rekabetçi bir Türkiye için hibe desteği gelmeli

Özellikle salgın sürecinde ikinci pik dönemi ile alınan tedbirler kapsamında askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Çevikel, "Bu süreci birlik olursak en iyi, en az hasarla tamamlarız. Bunun için de merkezi bütçeden işletmelerimize hibe desteğinin verilmesi gerektiği düşüncesini paylaşıyoruz. Pandemi sürecinden sonra daha rekabetçi bir Türkiye için bu kesimlerin yanında olmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Bursa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve isdunyasindakadin.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.