Cumhuriyet Coşkusu Sanatla Buluştu

BUSADER Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanart Başkanı Sinem Uğurgün’ün sunuculuğunu yaptığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa BUSADER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatma Akalp, “Bursa BUSADER olarak bu gecenin ev sahipliğini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada emeği geçen herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 “Doğaya Bir Nefes, Geleceğe Bir Umut”

Konuşmasında gecenin yaz aylarında çıkan yangınlarda yanan ormanların yeniden yeşertilmesi yararına gerçekleştiğini açıklayan Dr. Fatma Akalp, “Bu geceyi  her zaman izinden yürüdüğümüz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize, sanatın bir milleti yalnızca estetik olarak değil her açıdan güçlendirdiğini vurgulaması nedeniyle Cumhuriyet sevincimizi sanatla birleştirmek ve aynı zamanda ormanlarımızı yaşatmak için organize ettik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat davarlarından biri kopmuş demektir’ sözüyle bu düşüncemizi pekiştirdik. Biz BUSADER ailesi olarak atamızın ‘En iyi kişi kendinden çok ait olduğu toplumu düşünen onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına kendini adayan insandır’ sözü ilke edindik ve çalışmalarımıza bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Yanan ormanlar yeniden yeşerecek

Doğaya, çevreye ve geleceğe olan borcu ödemek adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirten BUSADER Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle, “Bu gece, geçtiğimiz yaz yanan ormanları yeniden yeşertmek için de bir aradayız. Elli bin fidan hedefiyle çıktığımız bu yolda ikinci BUSADER ormanımızı gerçekleştireceğiz. Tüm diğer çalışmalarımız da dönem boyunca devam edecek. İnşallah hedeflerimizi tutturacağız. Her bağış sadece bir fidan değil, dikilen bir umut gelecek nesillere bırakılan yeşil bir miras olacak” dedi.

Plaket töreninin ardından Hakan Aysev, Türk ve dünya müziklerinin en güzel örneklerini seslendirdiği konseri ile katılımcılara Cumhuriyet coşkusunu yaşattı. Gecenin finalinde BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle, Hakan Aysev’e çiçek takdiminde bulundu. BUSADER’e bağlı derneklerin başkanları sahneye çıkarak Hakan Aysev ve davetliler ile birlikte ‘Memleketim’ şarkısı ve İzmir Marşına ellerindeki Türk Bayrakları eşliğinde Cumhuriyet’in 102. Yaşını kutladı ve gecenin coşkusuna ortak oldu.